Malzemeler (Hamur için)
· 1,5 kg un
· 1 fincan sirke
· Tuz
Hamur içi için
· 2 su bardağı sıvı yağ
· ½ paket margarin
· Haşhaş ezmesi
İç Malzemesi
· 2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
· 1 baş kuru soğan
· Tuz
· Karabiber
Hazırlanışı:
1-Öncelikle soğanlar bir tencerede kavrulur, üzerine haşlanmış mercimek ve baharat ilave edilip karıştırılarak soğumaya bırakılır.
2-Diğer tarafta hamur kulak memesi kıvamında yoğrulur ve 4 adet beze yapılarak biraz dinlendirilir.
3-Hamurlar açılıp içerisine ezilmiş haşhaşla karıştırılmış yağ sürülüp kare halini alacak şekilde katlanır. ikinci hamurda aynı şekilde açılıp yağlandıktan sonra daha önce hazırlanan hamur içine konularak katlanır.
4-Diğer hamurlar da bu şekilde hazırlandıktan sonra hamurun büyüklüğüne göre 4x4 veya 5x5 şeklinde kareler bölünüp her kare elle biraz inceltilerek arasına iç malzeme konulup dikdörtgen olacak şekilde katlanır.
5-Kat yeri alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirilip üzerine yumurta sarısı sürülür ve fırında pişirilerek afiyetle yenilir.
3 yorum:
MİŞSSSSSSS CANIMMM.
ELLERİNE SAĞLIK.
SEN YAPARSIN SEVİLMEZMİ...
Nefis gözüküyor, yağı biraz kıssakta yapsak ne olur? Tadı kötü olur mu?Elinize sağlık
Merhabalar,
Tanıştığımıza memnun oldum:)
Mercimek mayalı mayasız tüm börek çeşitlerine yakışıyor.
Afyon bükme de nefis görünüyor.Ellerine emeklerine sağlık canım:)
Sevgiler...
Yorum Gönder