20 Kasım 2013 Çarşamba

FIRINDA SEBZELİ PALAMUT

MALZEMELER
Palamut (Kişi sayısına göre)
Kuru soğan
domates
Sivri biber
Limon
tuz
biberiye




YAPILIŞI
1-Palamutlar balıkçıdan alınır  dilimletilir veya fileto yapılır. (ben fileto yaptırdım)
2-Soğanlar yarım halka halinde ince ince doğranır ve tepsinin altına yayılır. Üzerine palamutlar dizilir.
3-Palamutların üzerine de Doğranmış kuru soğan, domates ve biber karıştırılarak palamutların üzerine yayılır.
4-Limon dilimleri , biberiye yaprakları ve üzerine serpilmiş tane karabiberlerle birlikte (tuz da isteğe göre yine üzerine ilave edilir) fırına verilir.
5-Fırında kendi yağı ve domates suyu ile pişince sıcak sıcak servis yapılır.

2 yorum:

Sevil Akçay Pakkan dedi ki...

Ellerine sağlık Sibelcim çok güzel görünüyor.

Arzu GÖNCÜ HANGÜL dedi ki...

Ellerinize sağlık..Afiyetler olsun..