Kahvaltılıklar
Dönderme (yöresel)
Pan kek
Patatesli sucuk kavurma
Dönderme
Bu yiyecek özellikle iç anadolu da yapılır. Ben kırşehirliyim evde çok pişer
Malzemeler
1 adet köy yufkası
2 yumurta
tuz, karabiber
tereyağ
(arzu edilirse peynir)
Hazırlanışı
1-Bir tava yağlanır, üzerine bir yufka açılarak yayılır kenarlarından biraz koparılıp içerisine yerleştirilir.
2-Yufkanın üzerine yumurta kırılır, tuz ve baharatı ilave edilip çatalla yumurta karıştırılıp yufkanın her tarafını kaplayacak şekilde karıştırılır. İstenirse bu aşamada peynirde ilave edilir.
3-Tacanın kenarındaki yufkalar yumurtanın üzerini kapatacak şekilde iç kısımda toplanır ve ocak üzerinde kısık ateşte kızartılır.
4-Bir tarafı kızarınca tavadaki yıufka ters çevrilerek diğer yüzüde yağlanıp kızartılır.
5-Sıcak olarak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder