20 Şubat 2012 Pazartesi

Haftasonu kahvaltısı2

Bu haftasonu hazırladığım kahvaltı sofrasında
Kahvaltılıklar
Dönderme (yöresel)
Pan kek
Patatesli sucuk kavurma



Dönderme
Bu yiyecek özellikle iç anadolu da yapılır. Ben kırşehirliyim evde çok pişer
Malzemeler
1 adet köy yufkası
2 yumurta
tuz, karabiber
tereyağ
(arzu edilirse peynir)
Hazırlanışı
1-Bir tava yağlanır, üzerine bir yufka açılarak yayılır kenarlarından biraz koparılıp içerisine yerleştirilir.
2-Yufkanın üzerine yumurta kırılır, tuz ve baharatı ilave edilip çatalla yumurta karıştırılıp yufkanın her tarafını kaplayacak şekilde karıştırılır. İstenirse bu aşamada peynirde ilave edilir.

3-Tacanın kenarındaki yufkalar yumurtanın üzerini kapatacak şekilde iç kısımda toplanır ve ocak üzerinde kısık ateşte kızartılır.

4-Bir tarafı kızarınca tavadaki yıufka ters çevrilerek diğer yüzüde yağlanıp kızartılır.
5-Sıcak olarak servis yapılır.

Hiç yorum yok: