3 Şubat 2012 Cuma

HAMSİLİ PİLAV

HAMSİLİ PİLAV
Malzemeler
1,5 kg hamsi
2 su bardağı pirinç
1 baş kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Biraz kuru nane
Baharatlar(yeni bahar, karabiber)



Hazırlanışı
1-Öncelikle hamsilerin kılçıkları temizlenir,yıkanır. Bir kenarda bekletilir.
2-Bu arada pilav için 1 baş kuru soğan büyükçe olursa iyi olur. Yemeklik doğranır ve 1 yemek kaşığı tereyağda kavrulur hafif sararınca üzerine yıkanmış ve bekletilmiş pirinçler ilave edilip kavurmaya devam edilir (5-10dk.).
3-İçerisine sıcak su ilave edilip baharatları konularak pişirmeye devam edilir.
4-Hafif diri ve sulu kalınca içerisine nane, kıyılmış dereotu ve maydanoz konulup karıştırılır ve altı kapatılır.
5-bu arada bir tepsi ya da borcam tereyağ ile yağlanır ve hamsiler çok sık şekilde tepsiyi kaplayacak şekilde dizilir.(pişince ayrılıyor)
6-Demlenen pilav hamsilerin üzerine dökülüp üzeri tekrar hamsi ile kaplanır ve biraz zeytinyağ gezdirilip fırında hamsiler kızarıncaya kadar pişirilip servis edilir.






Hiç yorum yok: