3 Şubat 2012 Cuma

İncirli Tatlı

Bu tatlıyı daha önce portakal ağacı sitesinde görmüştüm sonra başka sitelerde de vardı ama deneyip memnun kalınca bende eklemek istedim. Tarifi hiç değiştirmeden aynen uyguladım sonuç çok güzel oldu.
İncirli Tatlı
Malzemeler:
Kek:
  • 6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 1 paket (1tatlı kaşığı) kabartma tozu
Şerbeti:
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nescafe
  • yarım su bardağı toz şeker
Muhallebi:
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı  un
  • 1lt süt
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • inmeye yakın 50gr tereyağı
  • piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti
Hazırlanması:
  1. Kek için yumurta ve şeker çırpılır, cevizi, unu, kabartma tozun eklenip karıştırılır. En son ıslatılmış doğranmış inciri eklenip dikdörtgen bir tepside  160C de pişirilir).
  2. Kek pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebi yapılır.
  3. Muhallebi soğuyunca içerisine 1 poşet toz krem şantiyi eklenip mikserle çırpılır.
  4. Kek piştikten sonra biraz ılınması beklenir ve üzerine şerbet malzemeleri karıştırılıp (pişirmeden) kekin üzerine dökülür. 5 dakika sonra muhallebi şerbetle ıslatılmış kekin üzerine yayılır soğutularak servis yapılır.

1 yorum:

nisahobi dedi ki...

ellerine sağlık sibel hanımcım çok güzel görünüyor......