Geçtiğimiz günlerde akşam üzeri çay masası hazırladım. Evde muz vardı ve muzlu kek yapmayı düşünüyordum. Yanına peynirli muska örek ve sade poaça da yapınca çok güzel bir çay menüsü oluştu.
Muzlu KEK
Hazırlanışı
2 Yumurta
1 su bardağı toz şeker
yarım bardak erimiş margarin veya sıvı yağ
yarım bardak süt
2 olgun muz
2-2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 pakat baking powder
Hazırlanışı
1-Kek kalıbı sıvı yağ ile iyice yağlanır.
2-yumurta ve şeker beyazlayıncaya kadar çırpılır. içerisine ezilmiş muz ilave edilip biraz daha çırpılır.
3-İçerisine süt ve yağ ilave edilip karıştırılır.
4-Son olarak un , kabartma tozu, vanilya ve tarçın ilave edilip karıştırılarak kalıba dökülüp fırında pişirilerek soğutulduktan sonra servis yapılır.
Not: un konulduktan sonra kıvamı kontrol edilir. Arzu edilirse biraz daha un ilave edilir.
1 yorum:
muz kokulu nefis bir dilim kek olsa da yesem:)))
ellerine sağlık
Yorum Gönder