9 Mayıs 2013 Perşembe

Kuru Baklava

Ben hafta sonları boş duramıyorum illaki bir iki çeşit hamur işi yapacağım Ankaralı blogger arkadaşlarım bana geldiğinde yaptığım ıspanaklı el açması böreğin patateslisi ile kuru baklava yaptım. İkisi de çok güzel oldu. Ispanaklı tarifin aynısı sadece içerisine patatesli iç koydum ama kuru baklava çok güzel oldu denemenizi öneririm.


Malzemeler
1 su bardağı süt
2 adet yumurta 
yarım su bardağı sıvı yağ
1 fiske tuz
aldığı kadar un
içi
ceviz içi
toz şeker
üzerine 200 gr tereyağ 


Yapılışı
1-Süt,sıvı yağ, yumurta ve bir fiske tuz karıştırılıp içerisine aldığı kadar un ilave edilir. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır.
2-hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparılıp bezeler yapılır. Dinlenmeye bırakılır.
3-Her bir beze nişastalı un yarımıyla baklava inceliğinde açılır (burada önemli olan açma işlemini iyi yapabilmek)

4-Açılan yufkalara istenilen miktarda dövülmüş ceviz serpilir. Üzerine şeker serpilir. (ben her beze için 1 yemek kaşığı serptim iyi oldu ama daha tatlı severseniz şeker miktarını arttırabilirsiniz)
5-ceviz ve şeker serpili yufka oklavaya sarılıp sarı büzme gibi büzdürülüp kesilerek tepsiye yerleştirilir.


6-Açma ve tepsiye yerleştirme işlemi bitince üzerine eritilip kızdırılmış tereyağ gezdirilip kızarıncaya kadar pişirilerek servis yapılır.

2 yorum:

anne eli gibi dedi ki...

anne annem çok sık yapar kuru baklavayı,nefis olur eline sağlık..

Tatlı'dan Tuzlu'ya.. dedi ki...

oy oyy ellerine sağlık canım yine döktürmüşsün :) Maşallah...