Malzemeler
yufka (ben 3 adet kullandım)(1 yufkadan 4 üçgen börek çıkıyor)
1/2 su bardağı su
1/2 su bardağı sıvı yağ
İçi: Beyaz peynir
Üzeri için 1 yumurta
Hazırlanışı
1-Su ve yağ eşit oramda karıştırılır.
2-Fırça yardımıyla bir yufkanın üzerine sürülerek yufka önce kavuşturmaca üçe sonra tekrar üçe katlanarak bir kare elde edilir.( her katı karışımla yağlanır.) Katlama resim için
3-Her bir karenin dört köşesine peynir konulur ve kenarlar ortada birleştirilerek daha küçük bir kare elde edilir.
4-Elde edilen içli kareler tepsiye yerleştirilip üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilerek fırında kızartılır.
5-Kızaran bohçalar kesilerek üçgenler elde edilir çayın yanında sıcak sıcak servis yapılır.
NOT: Katlamasını merak eden arkadaşlarımız için daha önce benzer şekilde yaptığın böreğin resimlerine yönlendiriyorum bunun için 2 nolu maddenin sonuna link attım.
2 yorum:
böreğin her halini severim ellerine sağlık canım...
Elllerine sağlık canım.Harika görünüyorlar.Bende bir değişiğini yapıyorum.Börek sosu olarak:soda,sıvı yağ ve yoğurt kullanıyorum.Börekler pamuk gibi oluyor.Tadıda su böreğine benziyor.Umarım işine yarar.Sevgiyle kal....
Yorum Gönder