Bu tarifi bir arkadaştan aldım. Çok kolay ve çok lezzetli bir börek. Özellikle çalışanların sabah kahvaltılarında işe giderken pastaneden aldıkları böreklerden. Özelliği çıtır çıtır olması ve kuru soğan ağırlığının hissedilmesi.
Malzemeler
3 adet yufka
3 adet yufka
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı soğuk su
1yumurta sarısı
İç Malzemesi
100 gr kıyma
4-5 adet büyük kuru soğan
tuz
Yapılışı
1-Öncelikle kuru soğanlar yemeklik doğranır kıyma ile birlikte karemelize olacak şekilde iyice kavrulur. Soğumaya bırakılır.
1-Öncelikle kuru soğanlar yemeklik doğranır kıyma ile birlikte karemelize olacak şekilde iyice kavrulur. Soğumaya bırakılır.
2-Diğer tarafta bir kabın içerisinde su ve sıvı yağ bir kapta karıştırılır.
3-Bir yufka serilip üzerine yağ ve su karışımı sürülüp yufka ikiye katlanır ve kenarına iç malzemesi yayılarak rulo yapılır.
4-Rulo haline getirilen yufka iç içe katlanarak fırın tepsisine konulup üzerine yumurta sarısı sürülerek pişirilir.
5-Pişen börek dilimlenerek sıcak sıcak servis edilir.
1 yorum:
çok guzel bır borek olmus ellerıne sağlık canım
Yorum Gönder