3 Nisan 2012 Salı

Kolay Börek

Bu tarifi bir arkadaştan aldım. Çok kolay ve çok lezzetli bir börek. Özellikle çalışanların sabah  kahvaltılarında işe giderken pastaneden aldıkları böreklerden. Özelliği çıtır çıtır olması ve kuru soğan ağırlığının hissedilmesi.
Malzemeler
3 adet yufka
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı soğuk su
1yumurta sarısı

İç Malzemesi
100 gr kıyma
4-5 adet büyük kuru soğan
tuz

Yapılışı
1-Öncelikle kuru soğanlar yemeklik doğranır kıyma ile birlikte karemelize olacak şekilde  iyice kavrulur. Soğumaya bırakılır.
2-Diğer tarafta bir kabın içerisinde su ve sıvı yağ bir kapta karıştırılır.
3-Bir yufka serilip üzerine  yağ ve su karışımı sürülüp yufka ikiye katlanır ve kenarına iç malzemesi yayılarak rulo yapılır.


4-Rulo haline getirilen yufka iç içe katlanarak fırın tepsisine konulup üzerine yumurta sarısı sürülerek pişirilir.

5-Pişen börek dilimlenerek sıcak sıcak servis edilir.









1 yorum:

zeymuran dedi ki...

çok guzel bır borek olmus ellerıne sağlık canım