20 Ocak 2013 Pazar

Biberli Ekmek



                
Adanalı bir arkadaşım ne zaman onlara gitsek mutlaka yapardı. Ondan öğrendiğim şekilde yazdım gerçekten çok lezzetli oluyorlar.
Malzemeler
·       2 kase un
·       1,5 kase su
·       ½ paket yaş maya
İÇİ:
·       1 orta boy kuru soğan
·       1 çorba kaşığı biber salçası
·       1 çorba kaşığı susam
                  
Hazırlanışı:              
1-Un su maya ve tuz ile yumuşak bir hamur yapılır. Hamur mayalandırılır.
2-Mayalanan hamur yağlanmış tepsiye yayılır.
3-Hamur mayalanırken içi hazırlanır. Bunun için soğanlar incecik kıyılır. Sıvı yağda kızartılır. Üzerine biber salçası ilave edilip 1-2 dakika daha kavrulur. Son olarak susam ilave edilip ocak kapatılır.
              
4-Hazırlanan iç malzeme tepsiye yayılmış hamurun üzerine sürülür. Fırında pişirilip sıcak sıcak servis yapılır.
Not:istenirse üzerine ufalanmış beyaz peynirde serpilir.

3 yorum:

Tatlı'dan Tuzlu'ya.. dedi ki...

waaoovv çok güzel görünüyor, bir dilim alayım lütfen :) sen de yedin mi bundan? :)

sibelinmutfagi dedi ki...

yok canım ben daha yemiyorum

Elifin Terazisi dedi ki...

Ellerine sağlık, afiyet bal olsun:=)