Adanalı bir arkadaşım ne zaman onlara gitsek mutlaka yapardı. Ondan öğrendiğim şekilde yazdım gerçekten çok lezzetli oluyorlar.
Malzemeler
· 2 kase un
· 1,5 kase su
· ½ paket yaş maya
İÇİ:
· 1 orta boy kuru soğan
· 1 çorba kaşığı biber salçası
· 1 çorba kaşığı susam
Hazırlanışı:
1-Un su maya ve tuz ile yumuşak bir hamur yapılır. Hamur mayalandırılır.
2-Mayalanan hamur yağlanmış tepsiye yayılır.
3-Hamur mayalanırken içi hazırlanır. Bunun için soğanlar incecik kıyılır. Sıvı yağda kızartılır. Üzerine biber salçası ilave edilip 1-2 dakika daha kavrulur. Son olarak susam ilave edilip ocak kapatılır.
4-Hazırlanan iç malzeme tepsiye yayılmış hamurun üzerine sürülür. Fırında pişirilip sıcak sıcak servis yapılır.
Not:istenirse üzerine ufalanmış beyaz peynirde serpilir.
3 yorum:
waaoovv çok güzel görünüyor, bir dilim alayım lütfen :) sen de yedin mi bundan? :)
yok canım ben daha yemiyorum
Ellerine sağlık, afiyet bal olsun:=)
Yorum Gönder