Çocuklarım pastanın içerisinde muzdan çok hoşlanmadıkları için bu yıl kütük pastayı kestane dolgulu yaptım. Çocuklar çok sevdi.
hamuru için
4 yumurta
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
yarım paket peking powder
Kreması
3 yemek kaşığı tepeleme un
7 yemek kaşığı silme şeker
yarım litre süt
1 paket vanilya
1 paket krem şantii
1 çay bardağı süt
Ayrıca 2-3 yemek kaşığı kakao
İçi
300 gr haşlanıp soyulmuş kestane
2-3 yemek kaşığı şeker (tat durumuna göre)
1 çay bardağı su
süslemek için elinizdeki materyaller.
Hazırlanışı
1-Öncelikle tepsiye yağlı kağıt serilip hazırlanır.
2-bu arada şeker ve yumurta köpürüp beyazlayıncaya kadar çırpılır.
3-İçerisine un, vanilya, kabartma tozu eklenip yağlı kağıt üzerine yayılır.
5-Fırında 15-20 dk. pişirilir.(ince olduğu için çabuk pişer)
6-Fırından çıkar çıkmaz hemen nemli bir bez yardımıyla rulo haline getirilir. Bir kenarda bekletilir.
7-Bu arada şeker, yumurta ve süt karıştırılıp krema hazırlanır. Krema soğuyunca içerisine 1 paket toz krem şantii ve vanilya ilave edilip çırpılarak beyazlatılır.
8-Krema bekletilirken diğer tarafta daha önce haşlanıp soyulmuş kestaneler bir tencereye konulur ve üzerine 2-3 yemek kaşığı şeker yarım çay bardağı su ilavesi ile pişirilir ve soğumaya bırakılır.
9-Nemli bez rulo pastanın üzerinden çekilerek yavaş yavaş kağıt hamurdan ayrılır ve arasına krema konulur. Kremanın üzerine hazırlanmış ve iri ezilmiş kestane püresi konulur ve tekrar rulo haline getirilir.
10-Kalan kremadan süslemek için biraz ayrılıp diğer kısıma kakao ilave edilerek karıştırılır.
11-Bu arada rulo pastanın kenarları kesilip bir tepsiye uzun rulo ve etrafında kenarlarından kesilen parçalar konularak kütük şekli verilip etrafı kakaolu krema ile kaplanır.
12-Üzeri bir çatal yardımıyla çizilerek ağaç şekli verilir. Arzu edilen malzemelerle süslenip bir gece dinlendirildikten sonra servis yapılır.
1 yorum:
Bir kütük bu kadar mı cazip olabilir :)) Ellerine sağlık..
Yorum Gönder