Bu tarifi mutfağımız programında gördüm ve hemen yeni yıla yaptım gerçekten son derece basit ve lezzetli bir tarif. ben tarifin yarısını uyguladım bir tepsi çıktı.
Malzemeler:250 gr tereyağı
250 gr margarin
1 paket yaş maya
1 litre süt
1 yumurta sarısı
Aldığı kadar un
Yapılışı:1-250 gr tereyağı ve 250 gr margarin birlikte eritilir. Biraz un yoğurma kabına alınır ve üzerine 1 paket yaş maya eklenir.
250 gr margarin
1 paket yaş maya
1 litre süt
1 yumurta sarısı
Aldığı kadar un
Yapılışı:1-250 gr tereyağı ve 250 gr margarin birlikte eritilir. Biraz un yoğurma kabına alınır ve üzerine 1 paket yaş maya eklenir.
2-1 litre süt yavaş yavaş eklenip maya unun içinde eritilir.
3-Yağ ve bir yemek kaşığı tuz ilave edilip azar azar un eklenerek yumuşak kıvamda bir hamur yoğrulup üzeri kapalı olarak dinlenmeye bırakılır.
4-Dinlenen hamur boyuna elle genişletilir ve ikiye katlanıp 2’şer parmak genişliğinde dilimlenir.
5-Her dilim yağlı kağıt serili tepsiye dizilir ve üzerine bıçakla hafif çizikler atılır.
6-1 yumurtanın sarısı sıvıyağ ile çırpılarak hamurların üzerine sürülür.
7-Peksimetler ortalama 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
3 yorum:
Ellerine sağlık, afiyet bal olsun.
oldukça yağlı ama, pek güzel görünüyor :)Elcağızına sağlık..
oldukça yağlı ama, pek güzel görünüyor :)Elcağızına sağlık..
Yorum Gönder