Malzemeler
- 1 kg patates
- 1 kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- ½ limon suyu
- Tuz
- Kırmızı biber
- Maydanoz
Hazırlanışı
- Patatesler haşlanıp iyice ezilir.
- İçerisine çok küçük doğranmış kuru soğan, yağ, limonsuyu , tuz ve sirke ilave edilerek yorulur.
- Cevizden büyük parçalar koparılıp içleri oyuk olacak şekilde tas gibi hazırlanır.
- Bu arada kırmızı biberler küp küp doğranır az sıvı yağ ve tuz ilavesiyle yumuşayıncaya kadar sotelenir.
- Hazırlanan patatesler önce kıyılmış maydanoza batırılır. Daha sonrada içlerine sotelenmiş kırmızı biber konularak servis yapılır.
3 yorum:
Sibel hanım ellerinize sağlık çok güzel ve lezzetli görünüyor:)
Ozel:
Sibel kardesim iyi aksamlar yazdiginiz yoruma cevap yazdim ama size ulastimi veya okuyabildiniz mi bilmiyorum,mail adresim:degmesinyagliboya@gmail.com
Sevgiler.
Ne şirin bişiler olmuşlar bunlar böylee..Ellerine sağlık, çocuklar patatese bayılırlar ya, bu da tam onlara göre :)
Yorum Gönder