29 Ocak 2013 Salı

Lalezar

                     
Malzemeler

  • 1 kg patates
  • 1 kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • ½ limon suyu
  • Tuz
  • Kırmızı biber
  • Maydanoz

Hazırlanışı

  • Patatesler haşlanıp iyice ezilir.
  • İçerisine çok küçük doğranmış kuru soğan, yağ, limonsuyu , tuz ve sirke ilave edilerek yorulur.
  • Cevizden büyük parçalar koparılıp içleri oyuk olacak şekilde tas gibi hazırlanır.
  • Bu arada kırmızı biberler küp küp doğranır az sıvı yağ ve tuz ilavesiyle yumuşayıncaya kadar sotelenir.
  • Hazırlanan patatesler önce kıyılmış maydanoza batırılır. Daha sonrada içlerine sotelenmiş kırmızı biber konularak servis yapılır.




3 yorum:

Rümeysanın Elleri dedi ki...

Sibel hanım ellerinize sağlık çok güzel ve lezzetli görünüyor:)

Kiremithanem dedi ki...

Ozel:

Sibel kardesim iyi aksamlar yazdiginiz yoruma cevap yazdim ama size ulastimi veya okuyabildiniz mi bilmiyorum,mail adresim:degmesinyagliboya@gmail.com

Sevgiler.

Tatlı'dan Tuzlu'ya.. dedi ki...

Ne şirin bişiler olmuşlar bunlar böylee..Ellerine sağlık, çocuklar patatese bayılırlar ya, bu da tam onlara göre :)