10 Nisan 2012 Salı

Pastane Poaçası 
Malzemeler
·       2 yumurtan (1 yumurta sarısı üzerine)
·       1 paket margarin
·       1 çay bardağı ılık süt
·       1 çay bardağı ılık su
·       1paket instant maya
·       2 yemek kaşığı şeker
·       Tuz
·       Aldığı kadar un
Hazırlanışı:
1.Margarin ve yumurta karıştırılır. İçerisine süt,suda eritilmiş maya,şeker ve tuz ilave edilir.
2. Karışıma yavaş yavaş un ilave edilerek kulak memesinden hafif yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
3.Hamur 15 dk. dinlendirildikten sonra cevizden büyük parçalar koparılır.
4.Parçalar bir ele alınıp başparmağın bileğe doğru olan boğumu ile diğer eldeki hamura bastırılıp üzerine kapatılır. Kapatma yerinin biraz ilerisinden yeniden aynı şekilde bastırılarak tepsiye dizilir.
5.Hamura şekil verme esnasında istediğiniz içten koyabilir ve yine istediğiniz şekli verebilirsiniz.
6. Tepsiye dizilen poaçalar üzeri kapatılarak ılık bir yerde en az 1 saat mayalandırılır.
7.Mayalanan hamurun üzerine yumurta sarısı sürülüp sıcak fırında pişirilir.
8.Pişen poaçaların üzeri bir bezle kapatılıp biraz dinlendirildikten sonra kahvaltıda sıcak sıcak yenir.
 



2 yorum:

Sibelin Hobi Dünyası ... dedi ki...

ayyy adaşım ellerine sağlık çok güzel görünüyor süpersin...

Oğluşuma hamileyken bu pastane poğaçası aşermiştim, allahım ne gündü :D O tadı hiç unutamam sibelcim :D
Sevgiler öpüldün...

miyase dedi ki...

ziyaretiniz ve beğeniniz için teşekkürederim iadei ziyaret adettendir:)poğaçalar şahane ellerinize sağlık...