7 Ağustos 2013 Çarşamba

30.GÜN MENÜSÜ

Yoğurtlu yıldız çorba
Yeşil soslu tavuk
Hünkar kebap
Salata
Dondurmalı bayat ekmek tatlısı

 
 
Yeşil Soslu Tavuk
Malzemeler
2 adet tavuk göğsü
1 demet maydanoz
2 limon suyu
1 yemek kaşığı sirke
4 diş sarımsak
tuz



Yapılışı
1-Maydanoz, limon suyu, sarımsak ve sirke blender dan geçirilerek bir sos elde edilir.

2-Tavuk göğüsleri bir kenardan diğer kenara doğru ince ince kesilir ama sona doğru kesilmeden neredeyse yelpaze şeklinde bırakılır.

3-Sostan her katına sürülerek tüm tavuk göğsü bu sosla bulanır. Soslanan tavuk göğsü streç filme sarılarak 1 gece buzdolabında bekletilir.


 
5-Ertesi gün soslar tavuktan silkelenir(yıkanmaz) ve parçalar birbirinden ayrılarak kızgın yağda kızartılır.
6-Servis sosu: Yarım baş kuru soğan, blenderdan geçirilir. 3 çekirdek kahve kimyon ve  1 kaşık salça ile tereyağ ile pişirilir. Tavukla birlikte servis yapılır.


Dondurmalı ekmek tatlısı
Bu tatlı bayat ekmekleri değerlendirmek adına güzel oluyor ben genelde pratik yapıyorum Yine o şekilde anlatmak istiyorum.
Malzemeler
1 adet ekmek
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 paket vanilyalı (muzlu) puding
1 paket çikolatalı sos (meyve eklerseniz meyvelisini de kullanabilirsiniz)
Yapılışı
1-Bayat ekmekler dilimlenir ve tepsiye dizilerek fırında hafif pembe kızartılır.
2-Bu arada şeker ve su kaynatılarak bir şurup hazırlanır. Çok fazla kaynatmaya gerek yok. Bu şurup fırınlanmış ekmeklerin üzerine sıcakken dökülür.
3-Ekmekler şurubu çekerken vanilyalı puding üzerindeki tarife göre pişirilip şuruplanmış ekmeklerin üzerine yayılır. Puding donmaya bırakılır.
4-Bu arada yine üzerindeki tarife göre çikolatalı sos pişirilip en üste dökülüp dolapta dinlenmeye bırakılır. Bir-iki saat dinlendikten sonra tüketilebilir ama en az bir gün dolapta durursa çok daha lezzetli olur.
5-Serviz sırasında üzerine vanilya dondurma konularak afiyetle yenir.


Hiç yorum yok: