1 Ağustos 2013 Perşembe

25. GÜN MENÜSÜ

25.gün menüsü
Domatesli tel şehriye çorbası 
Güveç
Şehriyeli  pilavı
Kabak sarması
Etli Yaprak sarması
Mantı
Yeşil salata
Şeftalili kek





Malzemeler
3 yumurta
6 yemek kaşığı sıvı yağ
9 yemek kaşığı süt
12 yemek kaşığı şeker
15 yemek kaşığı un
2 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
 ½ limon suyu
Üzeri için şeftali
Sosu
½ su bardağı şeker
½ su bardağı erimiş margarin
2 limon suyu
 1 paket vanilya

Hazırlanışı:
 1-Öncelikle yumurta ve şeker beyazlayıncaya kadar iyice çırpılır.
2-İçerisine yağı, limon suyu ve sütü ilave edip karıştırılır.
3-Daha sonra içerisine vanilya ve karbonat konulmuş un elenerek konulur.
4-Hafifçe karıştırılıp yağlanmış tepsiye yayılır.

5-Üzerine kabukları soyulmuş ve doğranmış şeftaliler yerleştirilip fırında pişirilir.
6-Bu arada sos malzemesi için margarin eritilir. İçerisine şeker, limon suyu ve vanilya konularak karıştırılır,
7-Fırından çıkan kekin üzerine kek sıcakken kaşıkla dökülerek yayılır.
8-Soğuyunca dilimlenip servis yapılır. 

 

1 yorum:

Tatlı'dan Tuzlu'ya.. dedi ki...

menü nefis..:) Ellerine sağlık canım..
Kekin malzemeleri 3'er 3'er artıyor :))
Şeftalili tatlara bayılırım ayrıca..:).