Pazar günü kardeşimde bizde olunca birlikte uzun zamandır yapmadığımız patatesli ve lorlu mantıyı yapıp afiyetle yedik
Malzemeler
4 su bardağı un
2 tatlı kaşığına yakın tuz
1 su bardağından bir parmak fazla su
1 yumurta
İçi:
1 kg patates (haşlanmış
yarım kg lor peyniri
1 adet kuru soğan
tuz kırmızı biber
Hazırlanışı:
1-Unu bir kabın içerisine alıp tuz, yumurta ve suyla çok katı bir hamur hazırlayalım. Mantı hamuru çok sert olacak şekilde yoğrulur. Öyleki yoğururken elleriniz kırmızı olacak. Hamuru bezelere ayırıp dinlendirin. Ne kadar iyi dinlenirse açılması o kadar kolay olur. Hamur dinlenirken içini hazırlıyoruz.
İÇİ:Bunun için haşlanmış patatesler rendelenir veya ezilir. İçine 1 orta boy soğan çok küçük şekilde doğranır. Lor peyniri ilave edilip tuz da konularak güzelce karıştırılır
2-Evet sıra geldi dinlenen hamurlarımızı açmaya. Hamurları 05 milim incelikte açıyoruz. (bildiğimiz mantı hamurundan biraz daha ince)
3-Açılan hamurları takriben 4x4 boyutunda karelere kesip ortasına hazırladığımız peynirli içi koyup üçgen şeklinde kapatıyoruz.
4-Hazırlanan üçgenleri bolca katı yağ ile yağlanmış tepsiye uç kısımlar birbirinin altına gelecek şekilde sıkıca yerleştiriyoruz.
5-Tepsiyi ocak üzerinde çevirerek hamurların altının hafif kızarmasını sağlıyoruz.
6-Bu arada diğer bir yerde salçalı su (bol rendelenmiş domatesin ocak üzerinde pişirilmesi iled e sos elde edilebilir çok daha güzel olur)hazırlayıp kaynatıyoruz. Bu kaynayan suyu ocak üzerinde kızarmakta olan mantıların üzerine döküp mantılar yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.
7-Sıcak olarak sofraya getirip sarımsaklı yoğurt ve baharatlarla süsleyerek servis yapıyoruz.
5 yorum:
ne güzel... misler gibi olmuş.. emeklerinize sağlık..
sevgilerimle...
mmmm nefis olmuş arkadaşım ellerinize sağlık sevgiler...
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.
canım eline sağlık,çok güzel görünüyor,bir gün bizede yap ,hatta birlikte yapalım.
merhaba evet değişik bir mantı ellerine sağlık sevgiler
Yorum Gönder