11 Ağustos 2013 Pazar

Şöbiyet

Malzemeler:

‎500 gr lık baklava yufkası (28-30 adet)
200 gr kızdırılmış tereyağ (1 paket becel)

kreması İçin:
2 bardak süt
2 yemek kasığı irmik
1 tatlı kasığı dolusu nişasta
1 paket vanilya
Ayrıca ceviz, fıstık vb.

şerbeti için:
3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Yapılışı
1-Öncelikle Kreması  ve şurubu pişirilir ve soğumaya bırakılır. Hatta bir gün önceden pişirilebilir.
2-İkici aşamada yağ eritilir Hazır yufkalar ikiye bölünür (14-15).
3-İlk grup 2-3 tanesi üst üste konur ve ara yağlanır. Daha sonra tekrar 2-3 tanesi konup ara yağlanarak 14-15 kat üst üste konulur. Elde edilen büyük kare kendi içinde en ve boyda 4 veya 5 parçaya bölünerek daha küçük kareler elde edilir.

4-Elde edilen karelerin bir ucuna krema konur üzerine ceviz veya fıstık konularak bir üçgen oluşturulur.
5-Elde edilen üçgenler   birbirinin üstüne gelecek şekilde kaydırarak dizilir.

6-Dizme işlemi bitince eritilmiş yağ ile her tarafı yağlanır ve fırında kızartılır.



7-Kızaran şöbiyetlerin üzerine fırından çıkar çıkmaz henüz sıcakken soğuk şurup dökülüp çekmesi sağlanır. Üzeri süslenerek servis yapılır.

2 yorum:

Rümeysa Kayduhan dedi ki...

Sibelcim ellerine sağlık çok güzel yapmış ve anlatmışsın.
Geçmiş bayramın mübarek olsun.

Bir Kase Lezzet Ayşe Alkan dedi ki...

eline sağlık canım mmmmmm nefis olmuş:)))