Malzemeler:
500 gr lık baklava yufkası (28-30 adet)
200 gr kızdırılmış
tereyağ (1 paket becel)
kreması İçin:
2 bardak süt
2 yemek kasığı irmik
1
tatlı kasığı dolusu nişasta
1 paket vanilya
Ayrıca ceviz, fıstık vb.
şerbeti için:
3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Yapılışı
1-Öncelikle Kreması ve şurubu pişirilir ve soğumaya bırakılır. Hatta bir gün önceden pişirilebilir.
2-İkici aşamada yağ eritilir Hazır yufkalar ikiye bölünür (14-15).
3-İlk grup 2-3 tanesi üst üste konur ve ara yağlanır. Daha sonra tekrar 2-3 tanesi konup ara yağlanarak 14-15 kat üst üste konulur. Elde edilen büyük kare kendi içinde en ve boyda 4 veya 5 parçaya bölünerek daha küçük kareler elde edilir.
4-Elde edilen karelerin bir ucuna krema konur üzerine ceviz veya fıstık konularak bir üçgen oluşturulur.
5-Elde edilen üçgenler birbirinin üstüne gelecek şekilde kaydırarak dizilir.
6-Dizme işlemi bitince eritilmiş yağ ile her tarafı yağlanır ve fırında kızartılır.
7-Kızaran şöbiyetlerin üzerine fırından çıkar çıkmaz henüz sıcakken soğuk şurup dökülüp çekmesi sağlanır. Üzeri süslenerek servis yapılır.
2 yorum:
Sibelcim ellerine sağlık çok güzel yapmış ve anlatmışsın.
Geçmiş bayramın mübarek olsun.
eline sağlık canım mmmmmm nefis olmuş:)))
Yorum Gönder