Malzemeler
· 1/2 paket fiyonk makarna
· 1 yemek kaşığı salça
· 1 çay bardağı sıvı yağ
· 1 kuru soğan
· Renkli dolmalık biberler(sarı,kırmızı,turuncu, yeşil)
· 1-2 diş sarımsak
· Fesleğen
Hazırlanışı:
1-Makarnalar haşlanır tabaklara alınır. Üzerine daha önceden hazırlanmış sos dökülüp dereotu ile süslenerek sıcak servis yapılır.
Sos için
1- öncelikle bir tavaya yağ konulur. Üzerine kuru soğanlar ve sarımsaklar ince kıyılıp kavrulur.
2-Üzerine kibrit çöpü şeklinde doğranmış renkli biberler ilave edilip kavurmaya devam edilir.
3-Biberlerde kızarıp yumuşayınca salça ilave edilip bir sürede onunla kavrulur.
4-Son olarak varsa taze fesleğen yoksa kuru fesleğen konulup sos hazırlanarak makarna üzerinde servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder