21 Mart 2012 Çarşamba

Portakallı Haşhaşlı Kek

Çok kolay ve lezzetli bir kek tarifi uzun zamandır resimlerimin arasında duruyordu bunu ekleyeyim istedim. Portakal aroması ve lezzeti eşliğinde ağıza gelen haşhaşın çıtırlığı ayrı bir tat ve keyfi yaşatmakta. Afiyet olsun.

Malzemeler
3 Yumurta
1 su bardağı şeker
10 yemek kaşığı tepeleme un
1 su bardağı mavi haşhaş (yoğunluğunu ayarlayabilirsiniz)
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı portakal suyu ve kabuğunun rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yapılışı
1-Yumurtalar ve şeker bir kapta beyazlayıncaya kadar çırpılır.
2-Sıvı malzemeler yağ, süt, portakal suyu ilave edilip bir kaşık yardımıyla birbirine karıştırılır.
3-Bir kabın içerisinde karıştırılan kuru malzemeler un, haşhaş vanilya, kabartma tozu ve portakal kabuğunun rendesi karışıma eklenip hafifçe karıştırılır.
4-Yağlanmış kek kalıbına konulup pişirilir.
5-Pişip pişmediği kontrol edildikten sonra  fırından çıkarılı dinlendirilerek servis yapılır.

1 yorum:

bir kase lezzet dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK ŞEKERİM
:))