KARNIBAHAR GRATEN
Malzemeler
1 adet karnıbahar (ben evden birazda brokoli koydum)
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tere yağ
Muskat rendesi (küçük Hindistan cevizi)
1 yumurta
1 su bardağı Kaşar peyniri
1-Öncelikle karnı baharlar hafif haşlanır.
2-Bu arada bir tencereye tere yağ konulup un ilave edilir ve kokusu gidinceye kadar kavrulur. Ancak rengi fazla koyulaştırılmaz aksi halde sosun rengi koyu olur.
3-Kavrulan unun üzerine süt ilave edilip topaklaştırmadan muhallebi kıvamını alıncaya kadar pişirilir.
4-Pişen sosun içerisine sos hafif soyuğunca tuz,muskat rendesi ve 1 yumurta kırıp iyice karıştırılır. Bu arada kaşarın yarısıda içerisine konulur.(arzu eden beyaz peynir, tulum petniri vb. de ilave edebilir)
5-Haşlanan karnıbaharlar çiçeklerine ayrılıp sosa batırılarak yağlanmış tepsiye dizilir.
6-Bütün karnıbaharlar bu şekilde tepsiye yayılır kalan sosda üzerine dökülüp fırınlanır.
7-Fırınlanan karnıbaharlar pişmeye yakın üzerine kalan kaşar peyniri yayılıp tekrar fırınlanarak üzerinin kızarması sağlanır.
8-sıcak sıcak servis edilir.
1 yorum:
http://sibelinhobidunyasi.blogspot.com/2012/03/blogcular-bulusmas.html?showComment=1333172408896#c4437332175716268584
Sibelcim yazalı bayağı oldu ama görmedin herhalde... Sevgiler...
Yorum Gönder