31 Ocak 2013 Perşembe

Mayalı Poaça

Hafta sonu çocuklara poaça ve waffel yaptım. Arkadaşları ile evde sinema keyfi yaptılar herkesin çok hoşuna gitti. Poaça Süper  Yumuşacık bir tarif kesinlikle çok lezzetli deneyin derim. Bu hamurun yarısında da açma şeklinde yaptım oğlum çok beğendi en kısa zamanda yeniden yapıp resimleri paylaşacağım.

Waffel tarifini daha önce vermiştim ama bunun sunum görselinide paylaşmak istedim. Bu kez dondurmalı yaptım.
Malzemeler
150 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı mahlep
2 tatlı kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
4,5 su bardağı un (dikkatli konulmalı)
İçi için peynir



Yapılışı
1-ılık su, süt, şeker, tuz, mahlep ve maya konulup maya ezilinceye kadar karıştırılır.
2-İçerisine yumurtanın akı (sarısı yüzüne) oda ısısındaki margarin konulup hepsi karıştırılır.3-Son olarak un ilave edilip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.
3-Hazırlanan hamur kabarıncaya (hacminin 2-3 katı oluncaya) kadar mayalandırılır.
4-Mayalanan hamur tezgah üzerinde bir iki kez yoğurularak gazı alınır ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlanır.
5-hafifçe bastırılarak yuvarlak açılır içerisine iç malzeme konularak üst üste kapatılır. üst üste bine kısımın üzerine el ayası ile hafifçe bastırılarak tepsi mayası için 15-20 dakika daha bekletilir.
6-Üzerine yumurta sarısı sürülüp fırında pişirilir.

Not:Yumuşacık ve çok lezzetli bir poaça aynı zamanda kolayda aniden gelecek misafirleriniz için yapılıveren ya da sabah kahvaltısına hazırlanabilecek bir lezzet.

1 yorum:

Tatlı'dan Tuzlu'ya.. dedi ki...

Ben de mayalı poğaçaları sütlü tarifini daha çok seviyorum. Mahlep de poğaça ve simitlere çok yakışıyor..Ellerine sağlık, afiyet olsun yavrulara..güzel bir gün geçirmişler :)