1 Nisan 2013 Pazartesi

Çikolata Ganajlı Rulo Pasta

Malzemeler
4 yumurta
4 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı su
1paket vanilya
1 paket kabartma tazu
Ganaj
1 paket krema
150 gr bitter çikolata
Üzeri için
1 paket kakaolu krem şantii
1 çay bardağı süt

Hazırlanışı
1-Öncelikle ganaj için krema bir tencereye konulur ve kaynatılır. Kaynayan kremanın içerisine kırılan bitter çikolatalar konarak krema ısısında erimesi sağlanır.
2-Eriyen kremalı çikolata mikserle çırpılıp buzdolabına konularak soğutulur. Ara ara dolaptan çıkarılıp mikserle çırpılarak tekrar dolaba konulur. Bu işleme krema koyulaşıncaya kadar devam edilir.
3-Bu arada rulo pasta yapacağımız dikdörtgen tepsiye yağlı kağıt serilip hazırlanır.
4-Oda sıcaklığındaki yuımurtaların üzerine şeker ilave edilip köpük köpük olana kadar çırpılır. içerisine 2 yemek kaşığı su konur.
5-Bir kabın içerisine un, kakao, vanilya ve kabartma tozu ilave edilip elenerek çırpılan yumurtaya ilave edilip yavaş yavaş karıştırılarak tepsiye yayılır.
6-Yaklaşık 15 dk. kadar fırında pişirilip hemen ıslak bir bez yardımıyla hamur rulo haline getirilerek sarılıp kenarda bekletilir.
8-Hamur nemli bez altında dinlendirildikten sonra kağidından ayrılarak hafif açılır ve 1 su bardağı süte konulan 1 kaşık şeker ve neskafe karışımı ile ıslatılarak arasına ganaj sürülür.
9-Tekrar rulo haline getirilir. Üzerine ister yine ganaj kullanabilirsiniz ya da krem şanti çırpıp sürebilirsiniz. Ben ganaj az kaldığı için krem şanti kullanarak pastanın üerini kapladım. Son olarak üzerini süsleyerek bir gece buzdolabında dinlendirildikten sonra servis yapılır.

1 yorum:

Sema'dan Lezzetler dedi ki...

Ellerine sağlık çok güzel olmuş hem pasta birde çikolatalı görüntüde mükemmel tadıda eminim süperdir sevgiler.:)