Tavuklu Kapama
Zeytinyağlı yeşil fasulye
sarımsaklı salata (eşim tarafından yapıldı)Şipşak tatlı
Kapama
Malzemeler
Malzemeler
3
adet tavuk Pirzola (kişi sayısı kadar)
1,5
su bardağı pirinç1 küçük kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
3 su bardağı su (yarısı tavuk suyu yarısı normal su)
Hazırlanışı:
1-Tavuk pirzolalar güzelce
haşlanır.
2-Bu arada tereyağ konulup üzerine incecik
doğranan soğanlar eklenip bir güzel kavrulur. Daha sonra pirinçler ilave
edilerek kavurma işlemine devam edilir.
3-Kavrulan pirinçlerin üzerine su konularak
fırına dayanıklı bir tepsi içine boşaltılır.
4-Son olarak haşlanmış pirzolalar pilav
üzerine yerleştirilerek fırına verilir.
5-Pirinçler pişip suyunu çekinceye kadar
fırında pişirilip servis yapılır.
1 yorum:
Eline sağlık rkadaşım hepsi birbirinden leziz olmuş sevgilerimle.
Yorum Gönder