30 Haziran 2014 Pazartesi

Ramazan 4. gün menü Füme etli spagetti

Ramazan 4. gün menü
Yayla çorba
Füme etli spagetti
Çoban salata
Yoğurtlu biber kavurma
Lokma


 #‎bloggerlarlahosgeldinyaz‬ organizasyonunda ‪#‎bloggerevent‬ ‪#‎namet‬ ‪#‎lezzet‬ kaliteden odun vermeden tuketiciye her daim en iyi urunleri sunan @namet essiz lezzetlerinden olusan hediyeleriyle biz bloggerların sofralarini senlendirdi. ben de bir yemek blogger'ı olarak hemen ürünleri test edip onayladım ve sizlerin beğenisine sunmak amacıyla bugün ki iftar masamın menüsünü #‎namet‬ li lezzete ayırdım.



Füme etli spagetti
Malzemeler
1 paket spagetti
1 paket NAMET kaburga füme et
10-15 adet çeri domates
1 kuru soğan
1-2 adet yeşil biber
yarım çay bardağı sıvı yağ
Baharat (karabiber, kırmızı biber vb.)
tuz

Yapılışı
1-Spagetti bir tencereye konularak haşlamaya bırakılır.
2-Spagetti haşlanırken bir tavaya yağ konulur üzerine yemeklik doğranmış kuru soğan ve ince doğranmış yeşil biber ilave edilerek kavrulmaya bırakılır. Daha sonra üzerine 2 ye bölünmüş çeri domatesler ilave edilip kavurma işlemine devam edilir. Son olarak NAMET kaburga füme et parçalara ayrılarak ilave edilip 1-2 dakika kavrulup tuz ve baharatlar ilave edilerek pişirme işlemi tamamlanır.
3-Servis tabağına önce spagetti üzerine de hazırlanan sos konularak servis yapılır.

1 yorum:

Çağnur Işır dedi ki...

Ellerine saglik, çok güzel bir sekilde degerlendirmissin:) hayirli ramazanlar..