12 Haziran 2014 Perşembe

Katmer poaça

Malzemeler
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı ılık süt
2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı mahlep (olmazsa da olur)
yarım paket maya
Arasına sürmek için yarım paket teremyağ
İçi
Peynir (isterseniz diğer iç malzemelerinden herhangi biri)
Yapılışı
1-Öncelikle tüm malzemeler karıştırılıp yumuşak bir hamur yoğrulur.
2-Hamur 10-12 parçaya ayrılıp beze yapılır. Her beze pasta tabağı büyüklüğünde açılıp arasına oda sıcaklığındaki teremyağ sürülür. Altı kat  altı kat iki parça yapılır ve üstteki parçaya sürülmez.

3-Bu şekilde yağlanan hamurlar dinlenmesi için dolapta bir kaç saat bekletilir. (isterseniz gece yapıp misafiriniz gelmeden işlem yapabilirsiniz)
4-Üst üste yağlanarak bekletilen hamurlar yuvarlak açılıp büyüklüğüne göre 12-18 parçaya bölünüp geniş kısma iç malzemesi konularak sıkı olmayacak bir şekilde sarılır.
5-Tepside 15-20 dakika bekletilip üzerine yumurta sarısı sürülerek fırında pişirilir.
6-Pişen poaçalar sıcak sıcak servis yapılır.
 




Hiç yorum yok: