29 Haziran 2014 Pazar

Ramazan 3. gün menü Profitrol

Ramazan 3. gün menü
Mantı
Çoban salata
Zeytinyağlı yeşil fasulye
Profitrol

















Profitrol
Malzemeler
1 su bardağı su
100 gr margarin
1 fiske tuz
1 fiske şeker
1 su bardağı un
3 yumurta (yumurtalar küçükse 4 tane)
1 paket vanilya
Kreması
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
7 yemek kaşığı şeker
yarım litre süt
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Yapılışı
1-Tencereye su margarin koyarak içerisine birer fiske şeker ve tuz atılır.
2-Tenceredeki margarin eriyip su kaynayınca üzerine un dökülüp hızla topaklaştırmadan karıştırılır.
3-Sürekli karıştırılarak hamur pişirilir. Yaklaşık 4-5 dk.
4-Pişen hamur soğumaya bırakılır.
5-Bu arada şanti ve vanilya dışındaki malzemelerle krema hazırlanır ve soğumaya bırakılır. Krema soğurken pişen hamur alınır içerisine vanilya konur ve yumurtalar tek tek kırılarak yoğrularak hamura karışması sağlanır.
6-Yumurtalar hamura karıştığında ele yapışan bir hamur elde edilir.
Elde edilen bu hamurlar sıkma torbasına doldurularak yağlı kağıt serilmiş tepsiye yuvarlak sıkılır. (sıkma torbası yoksa bir tatlı kaşığı dolusu olarak ta tepsiye hamurlar konur)
7-Ilık fırına konur hafif ısıda pişirilir. (püf noktası pişerken kapak açılmayacak ve pişen hamurların fırının içerisinde soğuması sağlanacak yoksa kabaran hamurlar sönüp yapışır)
8-Pişen hamurlar alınır ve içerisine kremşanti ve vanilya eklenerek çırpılan krema doldurulur.
9-Kremalı hamurlar servis kaplarına konularak üzerine çikolatalı sos dökülür. Süslenerek servis yapılır.
10-Ben piyasada ki hazır sosları üzerindeki tarife göre pişirip kullanıyorum.

Hiç yorum yok: