28 Haziran 2014 Cumartesi

Ramazan 1. gün menü Unlu çıtır börek

Ramazan 1. gün menü
Yoğurt çorba
Etli bezelye
Pirinç pilavı
Çoban salata
Unlu çıtır börek
Soslu irmik tatlısı

Malzemeler
4 adet yufka
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı su
100 gr. Erimiş tereyağ
Un (her yufka için 1 yemek kaşığı)
Üzeri için 1 yumurta
Yapılışı
1-Öncelikle iç malzemesi hazırlanır. Ben patatesli yaptım çok lezzetli oldu sizler kıyma, peynir, ıspanak vb. kullanabilirsiniz.
2-Patatesli iç için önce patatesler haşlanır ve ezilir. Bir tavada 1 adet kuru soğan yemeklik doğranır ve kavrulur. Üzerine çok az salça ilave edilip kavurma işlemine devam edilir. Son olarak ezilmiş patatesler ve tuzu ilave edilip biraz daha kavrulduktan sonra kullanılır.
3-yufkanın bir tanesi açılır üzeri 1,5 çay bardağı sıvı yağ, 1,5 çay bardağı su, 100 gr. Erimiş tereyağdan oluşan sos yufkanın her yerine sürülüp üzerine un serpilir, yufka ikiye katlanarak D şekline getirilip yine sos sürülüp ve un serpilir. kenarları içe katlanarak iç malzemesi yayılır.
4-İç malzemesi yayılan yufka rulo şeklinde sarılıp küçük parçalara bölünerek tepsiye yerleştirilir.
5-Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilerek sıcak servis edilir.





1 yorum:

Güloanne mutfakta dedi ki...

Sibelciğim Ellerine sağlık.Ramazanın hayırlı olsun.Börek çok iştah açıcı görünüyor