Bişi benim evde çok sık pişen bir hamur türü oğlum çok sever bu yüzden de sık sık yaparım. Bu kez hem oğlum hem de gelen misafirler için pastırmalı ve kaşarlı olarak yaptım çok güzel oldular hazırlanma şeklini yabancı bir sitede görmüştüm orada 1 dilim domates üzerinde peynir vardı ben oğlum domates sevmediği için yerine pastırma koydum.
Malzemeler
Un
Maya
Tuz
su
İçi:
Pastırma
Kaşar peyniri
su
Hazırlanışı
1-Un, maya ve tuz karışımına yavaş yavaş su ilave edilerek kulak memesinden biraz daha yumuşak nir hamur yoğrulur, mayalanmaya bırakılır.
2-Mayalanma işlemi hacminin iki katı oluncaya kadar devam eder (süre ortamın ısısına göre daha erken veya geç olabiliyor) Mayalanan hamurlar iri bezelere ayrılır(eşit sayıda olacak)
3-Belerden birincisi açılır üzerine belirli aralıklarla iç malzemesi konur.
4-daha sonra ikinci parça açılıp içli hamurun üzerine konulur.
5-Bir bardak yardımı ile içler ortada kalacak şekilde kesilir ve bol yağda kızartılıp sıcak sıcak servis yapılır.
2 yorum:
offf tam benlik bu
ellerine sağlık olsa da yesem
bende sık sık yaparım pişiyi,bayılır bizimkiler,ama genelde sade yaparım.pastırmalı da eminim nefis olmuştur.eline sağlık..
Yorum Gönder