23 Temmuz 2013 Salı

15. GÜN MENÜSÜ












15. gün menüsü
Köfteli toyga çorbası
Karnı yarık
Fasulye diblesi
Mozaik pasta



Fasulye Diblesi
Malzemesi
250 gr taze fasulye
1 kuru soğan
yarım su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
 
YAPILIŞI:
1-Kuru soğanları yemeklik olarak minik minik doğranır ve tencerenin dibine yayılır.
2-Fasulyeler temizlenip küçük küçük doğranır ve soğanların üzerine yayılır. onun üzerine de tereyağ parça parça konulur ve yıkanmış pirinçler ile tuz ilave edilip suyuda üzerine gezdirilerek ağzı kapatılıp kısık ateşte pişmeye bırakılır.
3-Fasulye ve pirinçler yumuşayınca altı kapatılıp dinlendirilip servis yapılır.
 
Not: Bunun özelliği sebze bol pirinç az olacak ve suyu da az olacak sebzenin buharı ile pişecek.
 
 

1 yorum:

Tatlı'dan Tuzlu'ya.. dedi ki...

Ellerine sağlık, ne güzel bir şey olmuş..