27 Temmuz 2013 Cumartesi

19.GÜN MENÜSÜ



Kremalı domates çorbası
Zeytinyağlı yeşil fasulye
Antakyanın ekmek oruğu
Ton balıklı salata
Erik suyu
Çikolatalı yaş pasta










Erik Suyu
Malzemeler
3 su bardağı doğranmış mürdüm eriği
1,5 su bardağı şeker (ayarı size kalmış)
1 çubuk tarçın

Yapılışı
1-Erikler yıkanıp küçük doğranır. Üzerine 1-1,5 litre su ve şeker konulup kaynatılır.
2-Kaynama esnasında içerisine çubuk tarçında konulur kaynadıktan sonra çıkarılır.
3-Meyveler içerisinde iyice ezilince ister süzerek isterseniz de blenderle ezerek kullanabilirsiniz. Ben blenderle ezip koyu bir kıvam da tükettim.


Zeytinyağlı Yeşil Fasulye
Malzemeler
1/2 kg fasulye
4-5 adet domates
1 adet kuru soğan
4-5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı şeker
yarım tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
Yapılışı
1-Fasulyeler ayıklanır ve yıkanır. Daha sonra yandan yandan kesilerek hazırlanır.
2-Tencereye yemeklik soğan doğranır ve konur üzerine temizlenmiş ve küçük doğranmış sarımsaklar konulur. onun üzerine de kabukları soyulup doğranmış domateslerin yarısı konulur.
3-Domateslerin üzerine kıyılmış fasulyeler tuz ve şeker ilave edildikten sonra kalan domateste en üste yayılır. son olarak üzerine sıvı yağ gezdirilip ocağın altı yakılır ve kısık ateşte kendi suyunu salana kadar pişirilir daha sonra üzerine 2 çay bardağı kadar sıcak su yavaş yavaş ilave edilerek pişirilip soğutulduktan sonra servis yapılır.













2 yorum:

Tatlı'dan Tuzlu'ya.. dedi ki...

Ellerine sağlık..Ben de meyve suyunu nektar gibi yapmayı tercih ederim, posasından da faydalanmak lazım di mi :)
Fasulye de pek tazeymiş, güzel görünüyor :)

anne eli gibi dedi ki...

zengin bir menü olmuş,eline sağık canım.hayırlı iftarlar...