
24.GÜN MENÜSÜ
Yoğurtlu Arpa şehriye çorbası
Makarna yatağında ızgara tavuk kanadı
Zahter salatası
Fındıklı baklava

Yoğurtlu Arpa şehriye çorbası
Malzemeler
1 su bardağı arpa şehriye
1 su barağı yoğurt
1 tatlı kaşığı un
1 yumurta
su
tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı
1-arpa şehriyeler tereyağ ile bir tencereye konulup ocak üzerinde 3-4 dk karıştırılarak çok hafif kavrulur.
2-Diğer tarafta yoğurt, un, yumurta karıştırılır. Üzerine su ilave edilerek ayran haline getirilir. Hazırlanan bu ayran şehriyelerin üzerine ilave edilip sürekli karıştırılarak pişirilir.
3-Tuz ilave edilip kıvamı da ayarlandıktan sonra pişen çorba servis yapılır.
Servis esnasında arzu edilirse üzerine nane veya kırmızı biberli nane yakılıp dökülür ve ya sade biberle de süslenerek tüketilir.
1 yorum:
nefis görünüyorlar, afiyet olsun canım ..):
Yorum Gönder