22 Temmuz 2013 Pazartesi

14. GÜN MENÜSÜ

 

Etli bamya
Yoğurtlu deniz börülcesi
Aysberg salata
Pastırmalı peynirli el açma gül böreği
Erik kompostosu






















Pastırmalı peynirli el açma gül böreği
Malzemeler
750 gr un
2,5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı sıvı yağ
içi
2 kase sıvı yağ
iç malzemesi (pastırma ve peynir)
üzeri için 1 yumurta

Yapılışı
1-un, yağ, tuz ve süt karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur tutulur.
2-Yoğrulan hamurdan 8-9 beze yapılıp  yarım saat kadar dinlenmeye bırakılır.
3-Her bir beze açılabildiği kadar ince açılır (baklava hamuruna yakın)
4-Açılan yufka dört parçaya bölünüp üzerlerine 1 -1,5 yemek kaşığı kadar sıvı yağ konulup her tarafı yağlanır ve geniş kenara iç konarak rulo yapılır.

5-Yapılan rulo kendi etrafında döndürülerek gül şekli verilir. Üzerine sıvı yağ ile karıştırılmış yumurta sarısı sürülüp fırında pişirilip servis yapılır.


1 yorum:

Şükran Ünal dedi ki...

Sevgili sibel eline sağlık çok güzel bir mönü hazırlamışsın inşallah hafta sonu bende buna benzer bir sofrayla ablamları ve dünürlerini davet edeceğim.. görüşmek üzere sevgiyle kal..