20 Temmuz 2013 Cumartesi

12. GÜN MENÜSÜ

Maraş tarhana çorbası
Tavuk şiş
Kremalı patates
Yeşil mercimek salatası
Sütlü kadayıf



Kremalı Patates
Malzemeler
4-5 orta boy adet patates
1 çay bardağı süt
1 paket krema
2 diş sarımsak
1,5 çay bardağı kaşar peynir rendesi
muskat rendesi
tuz
Yapılışı
1-Patatesler soyulup yarım milim inceliğinde doğranır.
2-Üzerine tuz ve rendelenmiş sarımsaklar konulup karıştırılır.
3-Bir tepsiye verev verev dizilir. Üzerine süt ve krema yayılıp tepsi fırına verilir.
4-Pişmek üzere iken üzerine kaşar peyniri rendesi yayılıp peynirler eriyip kızarıncaya kadar fırında bekletilip  sıcak servis yapılır.
 

1 yorum:

anne eli gibi dedi ki...

eline sağlık canım,bayılırımmm :)