18 Temmuz 2013 Perşembe

11.GÜN MENÜSÜ

Tarhana çorbası
Lazanya
Çoban salata
Zeytinyağlı patlıcan
Pudingli sütlü irmik tatlısı


Malzemeler
1 kg patlıcan
5-6 adet olgun domates (büyüklüğüne göre)
8-9 adet yeşil biber
2 adet kuru soğan
1 baş sarımsak
1 çay bardağı zeytin yağı
tuz

yapılışı
1- Patlıcanlar alacalı soyulup enine 2-3 parçaya bölünüp onlarda dikine uzun uzun doğranır tuzlu suya konulur.
2-Soğanlar yarım ay şeklinde doğranır bir kenara alınır. Domatesler, biberler ve sarımsaklarda doğranır ve hepsi soğanın üzerine ilave edilip üzerine tuz da konulduktan sonra salata gibi bir karışım elde edilir.
3-Bir tencereye bu karışımdan biraz konulup üzerine patlıcan yayılır, patlıcanın üzerine tekrar soğanlı karışım konularak tencere doluncaya kadar bu şekilde kat kat konulur.
4-İşlem bittikten sonra üzerine tuzu ,  yağı ve çok azda su ilave edilerek ağzı kapatılıp kendi suyu ile pişirilip servis yapılır.

1 yorum:

Şükran Ünal dedi ki...

Sibelciğim iftar mönüsü için teşekkürler bu akşam bende iftara misafir davet ettim ve patlıcanlı yemek ana yemeğim olacak patlıcanın ne çok çeşidi olabiliyor değilmi yaz döneminde. Tatlında çok hoş görünüyor ayrıca.. güzel bir hafta sonu diliyorum arkadaşım, sağlıkla kal.