15 Temmuz 2013 Pazartesi

7.GÜN MENÜSÜ

Yayla çorbası
Kuru köfte patates kızartması ile
salata
Erik kompostosu
Kolay açma
 
MALZEMELER:
1,5 su bardağı süt
1 paket instant maya
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
yarım su bardağı sıvı yağ
aldığı kadar un
üzeri için bir yumurta

 

YAPILIŞI
1-Ilık süt bir kabın içerisine konulup maya ilave edilir. Maya eriyince içerisine şekeri, tuzu ,sıvı yağı koyularak karıştırılır.
2-Bu karışıma yavaş yavaş un ekleyerek gayet yumuşak bir hamur yoğrulur. ( ele biraz yapışır halde olacak)
3-Ağzı kapalı bir kapta hamur mayalandırılır. (hacminin en az iki katı olacak)
4-Mayalanan hamurdan parçalar koparılıp kendi etrafında döndürülerek yuvarlak şekil verip üzerine yumurta sarısı sürüp birazda tepsi mayasının gelmesini bekledikten sonra sıcak fırında pişirilip servis yapılır.
Not: şekil verilirken hamur ele yapışıyorsa el sıvı yağa batırılarak şekil verilir.

 

 

2 yorum:

Tatlı'dan Tuzlu'ya.. dedi ki...

sütle yoğrulunca daha lezzetli luyor, mayalı hamurlar..ellerine sağlık canım..bir tane alayım dedim :)

sibelinmutfagi dedi ki...

evet gerçekten süt ayrı bir lezzette veriyor teşekkür ederim.