22 Temmuz 2013 Pazartesi

13 .GÜN MENÜSÜ


Yıldız şehriye çorbası
İzmir köfte
Keşli cevizli erişte
Yeşil salata
Sütlü kadayıf



SÜTLÜ KADAYIF
MALZEMELER:
250 gr tel kadayıf
100 gr tere yağ
1 su bardağı kıyılmış ceviz
1 su b. tozşeker
1 lt. süt
1 paket vanilya



HAZIRLANIŞI:
1-Kadayıf bir kaba alınır üzerine erimiş tereyağı dökülür ve
her yerine gelecek şekilde karıştırılarak yağ kadayıfa yedirilir.
2-kadayıfın yarısı bir fırın kabına alınır hafif bastırılır üzerine iri kırılmış ceviz eklenir bunun üzerine de kalan kadayıf alınır ve hafifçe bastırılarak  düzlenir.
3-Hazırlananan kadayıf fırında pişirilir.
4-kadayıflar pişerken üzeri için; 1 lt süt, tozşeker ve
vanilya bir tencereye alınır ve kaynatılır.
5-Şeker karışımı ılık hale gelince pişen kadayıfların üzerine dökülür.
6-Pamuk gibi yumuşacık bir kadayıf tatlısı yemeğe hazır hale gelir.

 

Hiç yorum yok: