24 Temmuz 2013 Çarşamba

17.GÜN MENÜSÜ

Menü
Tarhana Çorbası
Kadınbudu köfte
Bezelyeli tel şehriye
Zeytinyağlı yeşil fasulye
Şekerpare

Malzemeler
250 gr. tereyağı ya da margarin
2 adet yumurta ( 1'inin sarısı üstüne )
1/2 su bardağı irmik
1/2 su bardağı tozşeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un

şerbeti için:
4 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
8-10 damla limon suyu

Hazırlanışı
1-iyice yumuşamış olan margarin ya da tereyağı yumurta, şeker ve irmikte eklenerek birbirine yedirilir.
2-un,kabartma tozu ve vanilyada eklenip yoğurulan kaba yapışmayacak kıvama gelinceye kadar unla yoğurulup güzel bir hamur elde edilir.
3- yağlanmış tepsiye oval şekil verilerek dizilir. Ortasına fındık ya da ceviz batırılır. Yumurta sarısı sürülür. çatalın tersiyle çizilir.
4-180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
5-Diğer tarafta hamura başlamadan şerbeti hazırlanır. şerbet kaynamaya başlayınca 10 dk.kadar daha kaynatıp limon suyu eklenerek şerbetin altı kapatılır.
6-fırından çıkan tatlının üzerine hazırlanıp bekleyen şerbet yavaş yavaş gezdirilir. Üzerini kapatmadan çekmesi sağlanır.
7-soğuyunca üzerine fıstık ya da ceviz serpilerek servis edilir.

1 yorum:

hatice avcı dedi ki...

ellerine sağlık özellikle kadın budu köfteye bayılırım.