Basit ama basit ve bir o kadarda serinletici bir pasta olan limonlu bisküvi hem yemekten sonra hem çayın yanında son derece güzel gider.
Malzemeler
· 3 yemek kaşığı nişasta (ben buğday kullandım)
· 7 yemek kaşığı şeker
· 1 yumurta
· 2 limon suyu ve kabuklarının rendesi
· 100 gr margarin
· 2 su bardağı su
· Pötibör bisküvi
Hazırlanışı:
1-Bir tencereye su, şeker, nişasta, margarin konulur ve muhallebi kıvamında pişirilir
2-Muhallebi pişince içerisine limonun kabukları rendelenir.
3-Diğer tarafta 1 yumurtaya limonların suyu ilave edilerek iyice çırpılır va pişen muhallebiye ilave edilip hızla karıştırılır.
4-Bir tepsi veya kalıba bir sıra pötibör bisküvi dizilip üzerine limonlu krema yayılır.
5-Krema bitinceye kadar bu şekilde devam edilip, buzdolabında dinlendirilir.
6-Limon dilimleri ile süslenip soğuk olarak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder