22.GÜN MENÜSÜ
Hazırlanışı
2-İzmir köfte
3-Tavuklu sosyete mantısı
4-Yeşil salata
5-Çocuklar için kızarmış köfte/patates
6-Künefe
7-Kremalı milföyler (bir önceki günden kalma)
8-Diş hediği
Bu günkü menümü arkadaşlarım için hazırladım. Hep birlikte kız kıza ve çocuklarla iftar yaptık. İş çıkışı birlikte eve gelip hemen yemekleri yaptık. Bir gün öncesinde haırladığım milföy karelerinin içerisine meyve(evde şeftali vardı) ekleyerek servis yaptım. Birde hazır künefe alıp üzerindeki tarife göre hazırladım. Annemde çayın yanına hazırladığı diş hediğini gelince süper bir ramazan menüsü oluştu.
İzmir Köfte
Malzemeler
1/2 kg Kıyma
1 su bardağı Galete unu
1 yumurta
1 büyük baş soğan
tuz, karabiber,kırmızı biber
3-4 adet domates
4-5 adet biber
2-3 adet patates
Kızartmak için yağ
Hazırlanışı
1-Öncelikle kıyma, rendelenmiş soğan, galete unu, yumurta ve baharatlar karıştırılarak bir köfte yoğrulur. (bir gün önceden hazırlanırsa dinlenmesi sağlanır)
2-Patatesler elma dilimi şeklinde doğranıp kızartılır.
3-Köfteler parmak şeklinde oval hazırlanarak onlarda kızartılır.
4-Fırın tepsisine patates ve köfteler sıalı bir şekilde yerleştirilir.
5-Aralara dilimlenmiş yeşil biber ve domatesler konulur.
6- En üste rendelenmiş domates sos ve 1 çay bardağı kadar su ilavesi yapılıp tuzuda katıldıktan sonra fırında pişirilip yanında pilavla servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder