8 Ağustos 2012 Çarşamba

Ramazan menüsü 20.gün



20.GÜN MENÜSÜ

1-Yoğurtlu erişte çorbası
2-Soslu kabak mücveri
3-Salçalı makarna
4-Maş fasulyesi salatası
5-Kremalı milföy kareleri


Soslu Kabak Mücveri

Malzemeler
·       5 adet orta boy kabak
·       1 yumurta
·       3 yemek kaşığı un
·       1 yemek kaşığı tuzot
·       ½ demet dereotu
SOS:
·  3 yemek kaşığı sıvı yağ
·  1 tatlı kaşığı un
·  1 yemek kaşığı domates salçası
·  2 diş sarımsak
·  2 adet kesme şeker
·  baharat
Hazırlanışı:
1. Öncelikle sos hazırlanıp bir kenara konulur. Bunun için tüm malzemeler karıştırılıp ocak üzerinde 4-5 dk. pişirilir. Eğer kıvamı çok koyu olursa bir miktar su ilavesi ile sos açılır.
2.Mücver için kabaklar rendelenir, dereotu doğranır ve diğer tüm malzemeler konulup bir karışım hazırlanır.
3.Hazırlanan karışımdan birer kaşık alınıp kızgın yağda kızartılır.
4.Kızaran mücverler sarımsaklı yoğurt ve sosla servis yapılır.

Hiç yorum yok: