1-Salçalı bulgur çorbası
2-Yufkalı tavuk
3-Patatesli ıspanak salatası
4-İncirli tatlı
3-Patatesli ıspanak salatası
4-İncirli tatlı
Yufkalı Tavuk (3 Kişilik)
Malzemeler
· 3 adet tavuk incik (kişi sayısı kadar)
· 3 adet köy yufka ekmeği
· 2 yemek kaşığı tereyağ
· 1 su bardağı kıyılmış ceviz(ben fındık kullandım)
· Tavuk suyu
Hazırlanışı:
1-Tavuk incikler güzelce haşlanır.
2-Bu arada eğer hazır yufka ekmeği yoksa börek yapılan yufkalar teflon tavada kızartılarak kurutulur.
3-Daha sonra servis tabaklarına bir kat yufka konulup üzerine tavuk suyu dökülerek ıslatılır. Arasına ceviz gezdirilir.
4-Kişi başına 1 yufka bu şekilde hazırlandıktan sonra en üste tavuk incik konulup yine ceviz dökülür ve hafif kızartılmış tereyağ serpilerek servis yapılır.
NOT: Bu yemek istenirse tepside yapılıp yufkalar kat kat döşenir ve üzerine haşlanmış bir bütün tavuk didilerek konulabilir. Biz evde 3 kişi olduğumuz için ben bu yöntemi tercih ediyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder