11 Ağustos 2012 Cumartesi

Ramazan menüsü 23.gün

23.GÜN MENÜSÜ 

1-Havuç çorbası
2-Baklalı sarma
3-Zeytinyağlı patlıcan
4-Mercimekli bulgurlu börek
5-Parfe
                                              Baklalı Sarma
Malzemeler
·       2 su bardağı haşlanmış yarma
·       1,5 su bardağı kuru bakla içi
·       2 yemek kaşığı salça
·       2-3-adet orta boy kuru soğan
·       1 su bardağı sıvı yağ
·       Tuz
·       Nane
·       Arzu ettiğiniz baharatlar
·       Varsa kaburga
Hazırlanışı:
1-Öncelikle yarmalar haşlanır baklalarda akşamdan ıslatılarak sabaha kadar yumuşaması sağlanır.
2-Daha sonra bir kabın içerisine konularak üzerine baharatları, tuzu, salçası, küçük doğranmış soğanı ve ½ bardak sıvı yağı ilave edilerek iç malzemesi hazırlanır.
3-Hazırlanan iç malzemesi tuzu alınmış salamura yaprağın içine konularak sarılır.
 
             
4-Sarılan yapraklar dibine kaburga döşenmiş tencereye yerleştirilir.
5-Sarmalar bitince üzerlerine kalan yağ gezdirilip biraz daha tuz ve yeteri kadar su ilave edilerek önce hızlı ateşte su kaynadıktan sonrada en kısık ateşte takriben 1 saat kadar pişirilir
6-Pişen sarmalar afiyetle yenir.

1 yorum:

fatosun mutfagından... dedi ki...

nefisss görünüyor..ellerine sağlık canımm..hayırlı geceler..selamlar..