23.GÜN MENÜSÜ
1-Havuç çorbası
2-Baklalı sarma
3-Zeytinyağlı patlıcan
4-Mercimekli bulgurlu börek
5-Parfe
Baklalı Sarma
Malzemeler
· 2 su bardağı haşlanmış yarma
· 1,5 su bardağı kuru bakla içi
· 2 yemek kaşığı salça
· 2-3-adet orta boy kuru soğan
· 1 su bardağı sıvı yağ
· Tuz
· Nane
· Arzu ettiğiniz baharatlar
· Varsa kaburga
Hazırlanışı:
1-Öncelikle yarmalar haşlanır baklalarda akşamdan ıslatılarak sabaha kadar yumuşaması sağlanır.
2-Daha sonra bir kabın içerisine konularak üzerine baharatları, tuzu, salçası, küçük doğranmış soğanı ve ½ bardak sıvı yağı ilave edilerek iç malzemesi hazırlanır.
3-Hazırlanan iç malzemesi tuzu alınmış salamura yaprağın içine konularak sarılır.
4-Sarılan yapraklar dibine kaburga döşenmiş tencereye yerleştirilir.
5-Sarmalar bitince üzerlerine kalan yağ gezdirilip biraz daha tuz ve yeteri kadar su ilave edilerek önce hızlı ateşte su kaynadıktan sonrada en kısık ateşte takriben 1 saat kadar pişirilir
6-Pişen sarmalar afiyetle yenir.
1 yorum:
nefisss görünüyor..ellerine sağlık canımm..hayırlı geceler..selamlar..
Yorum Gönder