7 Ağustos 2012 Salı

Ramazan menüsü 19.gün


19.GÜN MENÜSÜ

1-Yıldız şehriye çorbası
2-Kıymalı patlıcan dolma
3-Mantar sote
                                                      
                      
Mantar Sote
Malzemeler1/2 kg kültür mantarı
4 adet domates
2-3 adet sivri biber
2 adet kırmız biber
1 Baş kuru soğan
3-4 diş sarımsak
Tuz, yağ

Hazırlanışı
1.Soğanları ve sarımsakları doğrayıp orta boy bir tencere de hafif pembeleşinceye kadar kızartın.
2.Biberleri de doğrayıp soğanların yanına ekleyip kavurmaya devam edin..
3.Mantarların kabuklarını soyup yarım ay şeklinde doğrayıp diğerleriyle birlikte kavurmaya devam edin.
4. Bütün malzemeler pişme kıvamına geldiğinde üzerine küp küp doğranmış domatesleri de ekleyin. 20 dk daha pişirin.






5 yorum:

nisahobi dedi ki...

Fesleğen soslu makarnaya bayılırım.Ellerine sağlık arkadaşım:))

anne eli gibi dedi ki...

yine nefis bir menü hazırlamışsın canım ellerine sağlık...

fatosun mutfagından... dedi ki...

.ellerine sağlık canımm..sevgiler..hayırlı geceler:))

ilhan dedi ki...

Etli dolmayı çok severim ama epeydir aklımda yoktu, iyi ki hatırlattınız. Bu menüler için bayağı emek harcıyorsunuz. Ellerinize sağlık.

bir kase lezzet dedi ki...

CANIM BENİM ELLERİNE SAĞLIK HEPSİ GÜZEL..
MMMMMM MİSSSS.