17.GÜN MENÜSÜ
1-Bulgurlu mercimek çorba
2-Tavuk sarma
3-Şehriyeli pirinç pilavı
4-Ali nazik
5-Salata
6-Ev yapımı vişne suyu
Bulgurlu Mercimek Çorba
Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
1/2 su bardağı bulgur
1 baş soğan
1 yemek kaşığı salça
nane
sıvı yağ
tuz
Hazırlanışı
1-Tencereye iri doğranmış soğan, yıkanmış bulgur ve mercimek konulup üzerine su ilave edilerek malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
2-Bişen çorba blender yardımıyla iyice ezilir (ya da süzgeçten geçirilerek ezilmesi sağlanır)
3-Bir başka tencereye 3-4 yemek kaşığı yağ 1 yemek kaşığı salça ve 1 tatli kaşığı nane ilave edilip hafifçe kavrulur. Üzerine ezilen mercimekli karışım konulup tuzuda ilave edildikten sonra kıvamını ayarlayacak kadar su ilave edilerek kaynatılır.
4-Servis yapılırken bir tavada kızdırılmış yağ ve nane karışımı çorbanın üzerine dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder