24.GÜN MENÜSÜ
1-Havuç çorbası
2-Kadın Budu Köfte
4-Humus
5-Muhallebili güllaç
Kadın Budu Köfte
Malzemeler
·½ kg kıyma
·1 su bardağı pirinç
·2 orta boy kuru soğan
·2 yumurta
·Galete unu
Hazırlanışı:
1-Kıyma ikiye ayrılır. Ayrılan parçalardan biri kendi yağı ile kavrulur.
2-Diğer tarafta pirinç haşlanır.
3-Kavrulmuş kıymaya, çiğ kıyma, haşlanmış pirinç, 1 yumurta, rendelenmiş soğan ve baharatlar ilave edilerek güzelce yoğrulur.
4-Yoğrulan köfte harcından cevizden büyük parçalar alınıp elde köfte şekli verilir. Bu köfteler galete unu serpilmiş tepsiye dizilir. Üzeride tamamiyle galete unu ile kaplanarak bir süre dinlendirilir.
5-Dinlenen köfteler yumurtaya bulanıp kızgın yağda kızartılır.
NOT:Köftelerin saçaklı olmasını isterseniz köfteleri tavayı sallayarak kızartın.
1-Havuç çorbası
2-Kadın Budu Köfte
4-Humus
5-Muhallebili güllaç
Kadın Budu Köfte
Malzemeler
·½ kg kıyma
·1 su bardağı pirinç
·2 orta boy kuru soğan
·2 yumurta
·Galete unu
Hazırlanışı:
1-Kıyma ikiye ayrılır. Ayrılan parçalardan biri kendi yağı ile kavrulur.
2-Diğer tarafta pirinç haşlanır.
3-Kavrulmuş kıymaya, çiğ kıyma, haşlanmış pirinç, 1 yumurta, rendelenmiş soğan ve baharatlar ilave edilerek güzelce yoğrulur.
4-Yoğrulan köfte harcından cevizden büyük parçalar alınıp elde köfte şekli verilir. Bu köfteler galete unu serpilmiş tepsiye dizilir. Üzeride tamamiyle galete unu ile kaplanarak bir süre dinlendirilir.
5-Dinlenen köfteler yumurtaya bulanıp kızgın yağda kızartılır.
NOT:Köftelerin saçaklı olmasını isterseniz köfteleri tavayı sallayarak kızartın.
1 yorum:
Bu menülere ramazandan sonra da devam etseniz ne iyi olur. :)) 1-2 site daha var sizin gibi. Ellerinize sağlık.
Yorum Gönder