2 Ağustos 2012 Perşembe

Ramazan menüsü 14.gün

14.GÜN MENÜSÜ
1-İftariyelik
2-Un çarbası
3-Zeytinyağlı yeşil fasulye
4-Peynirli kolay su böreği
5-Kazandibi

Son derece kolay ve besleyici olan bu çorba değişik şekillerde yapılabilir. Ben bu kez en sade şeklini yaptım. ilerleyen zamanlarda değişik versiyonlarınıda yaparım.
Un Çorbası
Malzemeler
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
et suyu
tuz
üzeri için
1 yemek kaiığı tereyağ
toz kırmızı biber
Hazırlanışı
1-Tereyağ ve un tencereye konulur ve un kokusu çıkıncaya kadar kavrulur.
2-kavrulan unun üzerine soğuk su dökülerek hızla karıştırılarak topaklanması engellenir.
3-Üzerine et suyu ilave edildikten sonra tuzu da konularak kıvamı ayarlanıncaya kadar su ilave edilerek pişirilir.
4-Servis sırasında üzerine yağ ve biber yakılarak dökülüp sıcak servis edilir.

Kazandibi

Benim kolay tatlılarımdan. Hazır kazan dibini alıp üzerindeki tarife göre pişiriyorum. Tepsiyi çok az yağlayıp üzerini tos şekerle kapladıktan sonra pişen kazandibini tepsiye boşaltıyorum. Biraz ılıdıktan sonra ocak üzerinde pişirerek muhallebinin altındaki şekerin yanmasını sağlayıp ıslak bir bez üzerine tepsiyi koyuyorumki altını kolay bıraksın.
Son olarakta soğuduktan sonra muhallebiyi dilimleyip katlayarak altının yanığı üste gelecek şekilde servis tabağına alıyorum. Sade ya da dondurma ile servis yapıyorum.

3 yorum:

anne eli gibi dedi ki...

oh oh mis gibi bir menü olmuş,ellerine sağlık,bereketli iftarlar...

bir kase lezzet dedi ki...

süper canım...
ellerine sağlık kazandibine evetttt.....

Elif'in Terazisi dedi ki...

Merhaba,
Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkürler:)