3 Ağustos 2012 Cuma

Ramazan menüsü 15.gün

15.GÜN MENÜSÜ
1-İftariyelik
2-Yoğurtlu erişteli yeşil mercimek  çarbası
3-Izgara köfte
4-Sucuklu pide
5-Cacık
Izgara Köfte
Malzemeler:
500 gr köftelik kıyma
1 adet küçük boy kuru soğan
1 su bardağı galeta unu
1 yumurta
Kimyon
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı:
1- Kıymayı derin bir yoğurma kabına alın.
2- Soğanı rendenin ince kısmı ile rendeleyin.
3- Kıymaya tuz, karabiber,  soğan, ve galeta ununu ilave ederek yoğurun.
4- Yoğurduğunuz kımayı ceviz büyüklüğünde koparıp şekil verin (yuvarlak veya oval).
5- Hazırlanan köfteleri geniş bir tabağa dizip, üzerine streç film kapatarak buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
7- Izgarada önlü arkalı pişirerek sıcak servis yapın


Sucuklu pide

Malzemeler
2 su bardağı un
1/2 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı yaşmaya
1 tane yumurta akı
1,5 çay kaşığı tuz
Alırı kadar ılık su
Diğer Malzemeler:
İçi
Sucuk
Kaşar rendesi
1Yumurta
birazcık süt
İstenirse damates ve biber
  • YAPILIŞI:Hamur yoğurma kabına unu koyup unun ortasını açalım.Ortasına şeker,maya,yumurta akı,tuz ve biraz su ekleyip hamuru yoğuralım.Ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp unlayarak merdaneyle oval şekilde açalım.(çok ince olmasın ama kalında olmasın.) İçine rendelenmiş kaşar peyniri yayıp kenarlarından katlayıp pide şekli verelim.Tepsiye dizelim.Bütün pideler bitince pidelerin kenarlarına yumurta sarısı sürüp üstüne 1 dilim domates ve biber koyup ısıtılmış 200'Cde pişirelim.Sıcak servis yapalım.


1 yorum:

anne eli gibi dedi ki...

en sevdiğim sofra,köfte var:)ellerine sağlık allah kabul etsin..